Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 11.12.2019 21:01:33
 
Deschidere cont    
Despre noi    
Produse si Servicii    
Tranzactionare online    
Educatie financiara    
Info Piata    
Petitii    
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

15 martie 2019 – Notificare clienti - Operatiuni Fonduri de Investitie

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 11.12.2019

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,7310 RON 4,8210 RON  
  Dolarul SUA USD 4,2620 RON 4,3520 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,3160 RON 4,4210 RON  
  Lira sterlina GBP 5,5920 RON 5,7220 RON  
  Forint HUF100 1,3990 RON 1,4870 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0940 RON 1,1320 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Oferte publice primare

 

Inainte de listarea efectiva a unui Emitent pe o piata secundara (bursa) in care valorile mobiliare (actiuni, obligatiuni) se schimba intre investitorii care le detin in propretate, exista o Prima vanzare a respectivelor valori, de la EMITENT direct catre investitori printr-o Oferta Publica Primara –Initial Public Offer..
Oferta este realizata si adusa la cunostinta publica de catre un Intermediar (Underwriter) sau sindicat de Intermediari.
 
Cui se adreseaza?
Ofertele Publice Primare se adreseaza tuturor categoriilor de investitori interesati de actiuni sau obligatiuni, daca Emitentul nu doreste sa tinteasca o anumita categorie de public. (de exemplu doar persoane fizice –populatie)
 
Tranzactionare
 
In cadrul Ofertelor Publice Primare, achizitiile se realizeaza prin subscriere, care echivaleaza cu un ordin ferm de achizitie a unui numar de valori.
Ordinul de subscriere este plasat dupa deschiderea unui cont de tranzactionare cu un Intermediar care are acces la Oferta si dupa alimentarea cu fonduri a respectivului cont.
In anumite situatii, datorita cererii foarte mari, ofertele sunt suprasubscrise si investitorului ii sunt alocate un numar mai mic de actiuni conform unei rate de alocare – prorata.
Instrumentele sunt apoi listate la Bursa de Valori Bucuresti unde pot fi usor schimbate intre investitorii care mizeaza pe diferite scenarii de evolutie a pretului.
In unele situatii, Actionarul Majoritar doreste o vanzare suplimentara de actiuni si atunci se realizeaza o noua oferta a unor valori deja tranzactionabile pe bursa care se numeste Oferta Publica Secundara –Secundary Public Offer.
Exista si o serie de listari primare de companii mai mici, start-ups sau IMM-uri, care sunt listate pe o piata special creata pentru ele denumita AERO, in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.
Riscul principal este cel al pierderii de capital survenit in urma scaderii preturilor. Alte riscuri, fara a se limita la: riscul de lichiditate (vanzare ingreunata de lipsa cumparatorilor), riscul de faliment/insolventa al emitentilor, etc.
 
Toate datele prezentate pe acest website au scop informativ si nu reprezinta o oferta comerciala. Investitiile in instrumente financiare presupun riscuri precum fluctuatia adversa a preturilor pietei, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb, incertitudinea dividendelor etc.
Performantele trecute NU reprezinta garantii pentru performantele viitoare ale instrumentelor financiare.


© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord