Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 11.12.2019 22:12:41
 
Deschidere cont    
Despre noi    
Produse si Servicii    
Tranzactionare online    
Educatie financiara    
Info Piata    
Petitii    
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

15 martie 2019 – Notificare clienti - Operatiuni Fonduri de Investitie

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 11.12.2019

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,7310 RON 4,8210 RON  
  Dolarul SUA USD 4,2620 RON 4,3520 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,3160 RON 4,4210 RON  
  Lira sterlina GBP 5,5920 RON 5,7220 RON  
  Forint HUF100 1,3990 RON 1,4870 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0940 RON 1,1320 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Obligatiuni

 

Obligatiunile sunt acele valori mobiliare purtatoare de dobanda (sau discount) prin care emitentul se imprumuta (de la investitori) si se obliga sa achite detinatorului la anumite intervale de timp o suma de bani numita cupon dar si sa restituie la maturitate principalul sau suma imprumutata.
Instrumente financiare negociate pe piata de capital care indica calitatea de CREDITOR al unei entitati emitente care poate fi Guvern (titluri de stat), administratie locala (obligatiuni municipale) sau corporatie (obligatiuni corporative)
Tranzactiile cu obligatiuni se pot realiza in piata primara (doar cumparare) la prima vanzare realizata de emitent, sau in piata secundara de la un alt investitor care le detine in portofoliu.
Tranzactiile cu obligatiuni listate BVB se realizeaza prin intermediul societatilor special autorizate in acest scop si care au calitatea de membru sau participant al pietei pe care se tranzactioneaza respectivele valorile mobiliare.
Cui se adreseaza?
Tranzactiile cu obligatiuni se adreseaza Persoanelor fizice si juridice care doresc sa protejeze puterea de cumparare a sumelor economisite in instrumente cu risc scazut. Sunt recomandate si pentru diversificarea portofoliilor de instrumente financiare cu risc mai ridicat.
Achizitia pe piata secundara presupune deschiderea unui cont de tranzactionare la un Intermediar autorizat ASF, existenta unui cont bancar din care se face alimentarea contului de tranzactionare si in care se vor intoarce fondurile retrase.
Tranzactionare
 
Obligatiunile sunt identificate dupa un simbol BVB sau dupa un ISIN asociat unei emisiuni de obligatiuni: B2004A care are identificatorul ISIN RO1320DBN022 din care se pot deduce emitentul –Guvernul ROmaniei,anul emisiunii -2013, anul maturitatii -2020.
  
Tratament fiscal: venituri netaxabile
Tranzactiile se pot realiza prin plasarea unui ordin de cumparare/vanzare unui Agent de bursa autorizat (scris sau telefonic) sau prin platforma de tranzactionare on-line. Ordinul contine, cel putin urmatoarele: Simbol, directie (cumparare/vanzare), cantitate, pret, valoare, durata.
Pretul se calculeaza in functie de valoare principalului, de randamentul pana la maturitate (yield to maturity) si de zilele de dobanda acumulata de la ultimul cupon pana la decontare.
Evolutia pretului obligatiunilor este influentata de perceptia pietei financiare referitoare la emitent materializata, de ratele dobanzii de referinta, rata inflatiei, cursul valutar, mediul macroeconomic local si international etc.
Riscul principal asociat investitiilor in obligatiuni este cel al pierderii de capital survenita in urma incapacitatii Emitentului de a rambursa la maturitate principalul (faliment, insolventa...).
 
Toate datele prezentate pe acest website au scop informativ si nu reprezinta o oferta comerciala. Investitiile in instrumente financiare presupun riscuri precum fluctuatia adversa a preturilor pietei, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb, incertitudinea dividendelor etc.
Performantele trecute NU reprezinta garantii pentru performantele viitoare ale instrumentelor financiare.


© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord