Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 11.12.2019 21:11:29
 
Deschidere cont    
Despre noi    
Produse si Servicii    
Tranzactionare online    
Educatie financiara    
Info Piata    
Petitii    
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

15 martie 2019 – Notificare clienti - Operatiuni Fonduri de Investitie

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 11.12.2019

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,7310 RON 4,8210 RON  
  Dolarul SUA USD 4,2620 RON 4,3520 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,3160 RON 4,4210 RON  
  Lira sterlina GBP 5,5920 RON 5,7220 RON  
  Forint HUF100 1,3990 RON 1,4870 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0940 RON 1,1320 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Certificate

 

Certificatele sunt produse strucurate care reflecta evolutia pretului activului suport aflat la baza produsului.
Certificatele tranzactionate pe BVB sunt de 3 tipuri:
  • Cu capital protejat
  • Certificate Index
  • Certificate Turbo
 
Activele suport sunt instrumente financiare care, fie nu sunt disponibile la tranzactionare pe piata locala (indici bursieri: DJI, DAX, marfuri aur, argint, petrol WTI, valute USD, EUR sau companii internationale Adidas, Allianz, Nestle etc), fie instrumente locale care nu pot fi tranzactionate in lipsa (short sale) sau cu efect de multiplicare (leverage).
 
Cui se adreseaza?
Tranzactiile cu certificate se adreseaza investitorilor care doresc asumarea unui risc de evolutie nefavorabila a pretului activului suport plafonat la un anumit procent din capital (Certificate cu capital protejat), sau investitorilor care doresc fructificarea fidela a evolutiei pretului (in ambele directii) a unor instrumente netranzactionate local (Certificate Index) sau celor cu apetit de risc ridicat care doresc multiplicarea pierderilor/castigurilor posibile cu un efect de levier (leverage) de maxim 1 la 10 (Certificate Turbo).
 
Tranzactionare
 
Tranzactiile cu certificate reprezinta operatiunile de vanzare sau cumparare realizate la pretul stabilit in functie de pretul activului suport, de pretul de exercitare, de cursul valutar etc..
Instrumentele sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, sunt emise de un Emitent Insitutie Financiara, sunt aprobate de ASF.
Certificatele sunt identificate dupa un simbol de ex:EBDAXTS43 care ne spune ca certificatul a fost emis de Erste Bank, activul suport este indicele bursier german XETRA DAX, iar directia este Short care inseamna ca investitorul mizeaza pe deprecierea cotatiei indicelui DAX.
Lichiditatea instrumentelor este asigurata de catre un Market Maker, Emitentul produsului, iar pentru tranzactionare se emite un ordin catre broker sau direct in platforma on-line care sa cuprinda cel putin urmatoarele: directie (vanzare/cumparare), simbol, cantitate, durata ordin, pret, valoare.
Evolutia pretului certificatelor este influentata de toti factorii care influenteaza evolutia pretului activului suport si de raportul valutar intre RON si valuta in care se tranzactioneaza activul suport.
Riscul principal asociat investitiilor in certificate este cel al pierderii de capital survenit in urma evolutiei nevaforabile a pretului activului suport si de multiplicare a pierderilor datorata efectului de levier (certificatele turbo). Alte riscuri, fara a se limita la: riscul de lichiditate, riscul valutar, etc.
 
Pentru mai multe detalii vizitati sectiunea de certificate de pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti :
 
Toate datele prezentate pe acest website au scop informativ si nu reprezinta o oferta comerciala. Investitiile in instrumente financiare presupun riscuri precum fluctuatia adversa a preturilor pietei, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb, incertitudinea dividendelor etc.
Performantele trecute NU reprezinta garantii pentru performantele viitoare ale instrumentelor financiare.


© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord