Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 11.12.2019 21:18:30
 
Deschidere cont    
Despre noi    
Produse si Servicii    
Tranzactionare online    
Educatie financiara    
Info Piata    
Petitii    
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

15 martie 2019 – Notificare clienti - Operatiuni Fonduri de Investitie

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 11.12.2019

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,7310 RON 4,8210 RON  
  Dolarul SUA USD 4,2620 RON 4,3520 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,3160 RON 4,4210 RON  
  Lira sterlina GBP 5,5920 RON 5,7220 RON  
  Forint HUF100 1,3990 RON 1,4870 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0940 RON 1,1320 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Actiuni

 

Instrumente financiare negociate pe piata de capital care indica proprietatea proportionala asupra castigurilor si activelor unei companii, (actiunile) sunt principalele valori mobiliare tranzactionate pe orice bursa de valori.
Tranzactiile cu actiuni reprezinta operatiunile de vanzare sau cumparare  realizate la pretul (SPOT) stabilit in mod liber, in functie de cerere (BID) si oferta (ASK)
Tranzactiile cu actiuni se realizeaza prin intermediul societatilor special autorizate in acest scop si care au calitatea de membru sau participant al pietei pe care se tranzactioneaza respectivele valorile mobiliare.
Tranzactia spot reprezinta o operatiune de schimb efectuata astazi cu data de decontarea peste 2 zile lucratoare (T+2)
Cui se adreseaza?
Tranzactiile cu actiuni se adreseaza Persoanelor fizice si juridice care doresc sa investeasca capitalurile disponibile in companii listate la bursa cu scopul obtinerii unor venituri din dividende si/sau castiguri de capital (diferenta favorabila intre pretul de vanzare si cel de cumparare) sau in scopul obtinerii unei pozitii de control/majoritara in cadrul unei companii listate. 
Achizitia de actiuni presupune deschiderea unui cont de tranzactionare la un Intermediar autorizat ASF, existenta unui cont bancar din care se face alimentarea contului de tranzactionare si in care se vor intoarce fondurile retrase.
 
Tranzactionare
 
Actiunile sunt identificate dupa un simbol asociat numelui companiei: OMV PETROM = SNP, Banca Transilvania =TLV, Romgaz SA =SNG etc
Tranzactiile se pot realiza prin plasarea unui ordin de cumparare/vanzare unui Agent de bursa autorizat (scris sau telefonic) sau prin platforma de tranzactionare on-line. Ordinul contine, cel putin urmatoarele: Simbol, directie (cumparare/vanzare), cantitate, pret, valoare, durata.
In functie de pret, ordinele pot fi la piata (se tranzactioneaza la cel mai bun pret afisat in piata) sau limita (se specifica un pret ferm), in functie de durata pot fi day (valabile pana la sfarsitul zilei) sau open (vor ramane in piata pana la executare sau anulare).
Un ordin executat se confirma scris sau in platforma, lunar se primeste o situatie a portofoliului, anual un extras de cont in baza caruia se declara impozitul pe castigul de capital, iar la cerere (sau din platforma) orice alte rapoarte de ordine, tranzactii, alimentari, retrageri, etc.
Evolutia pretului actiunilor este influentata in principal de performantele financiare ale companiei analizate in contextul sectorial, de contextul macroeconomic local si international, de cursul valutar, iar achizitionarea lor ofera investitorilor posibilitatea de a obtine profituri si Emitentilor -companii posibilitatea de a se finanta.
Riscul principal asociat investitiilor in actiuni este cel al pierderii de capital survenit in urma scaderii preturilor. Alte riscuri, fara a se limita la: riscul de lichiditate (vanzare ingreunata de lipsa cumparatorilor), riscul de faliment/insolventa al emitentilor, riscul valutar, etc.
Variatia maxima admisa a pretului in cadrul unei sedinte de tranzactionare pentru actiunile listate la BVB (categoria I si II) este de +/- 15%

 

Toate datele prezentate pe acest website au scop informativ si nu reprezinta o oferta comerciala. Investitiile in instrumente financiare presupun riscuri precum fluctuatia adversa a preturilor pietei, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb, incertitudinea dividendelor etc.
Performantele trecute NU reprezinta garantii pentru performantele viitoare ale instrumentelor financiare.


© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord